Introductie

Ga je in een (nieuw) team spelen? Dan ga jij een leuk seizoen tegemoet! Hieronder lees je alles om te zorgen dat jullie een vliegende start kunnen maken.


Teambegeleiding

De coach(es) en manager zijn er voor je team. Voor alles kun je bij hun terecht. De club adviseert dat er per wedstrijd twee coaches samen op het veld coachen: één technisch en één voor de wissels en randvoorwaarden. Bij aanvang van het seizoen zullen zij zich voorstellen. Veel teams organiseren ook een kennismakingsmoment met alle spelers en ouders, voor of na de eerste wedstrijd.

 

Keepers

De keeperscommissie heeft een heel mooi opleidingsprogramma voor de keepers. Op de pagina Keepers vind je alle info. Het is fijn om dit als coach en manager door te lezen. Met zijn allen is het heel voornaam om het keepen aantrekkelijk te maken en aandacht te geven.

Oefenwedstrijden en extra trainingen (buiten de jaarplanning van de club of KNHB)

Initiatieven om onderling wedstrijden en extra trainingen te organiseren buiten de competitiedagen worden door de club toegejuicht. Velden kunnen worden aangevraagd voor trainingen op initiatief via de teammanager. De teammanager doet aanvraag bij t wedstrijdsecretariaat. Dit in verband met de beschikbaarheid van veld, kantine-opening en/of scheidsrechters. Wij verzoeken om dit minimaal twee weken van te voren in te dienen.


Teamkleding/ sponsoring
Heb je al een tenue als team? Bij de pagina sponsoring lees je alles over de mogelijkheden. Is er geen teamsponsor, dan adviseren we teams een tenue in de clubkleuren.


Teamfoto

Wij vinden het leuk om jullie teamfoto te publiceren onder Over ons> teams. Wil je een recente teamfoto naar ons te mailen. Verder kan je ook een klein stukje over het team erbij vermelden, bijvoorbeeld of je een vriendenteam bent, of vanuit selectie of andere leuke feitjes (van topscoorders, nieuwe teamleden bijvoorbeeld). De namen van alle teams hebben we, je kunt eventueel aangeven wie er op de foto staan. Dit willen we zo laagdrempelig mogelijk en per seizoen actualiseren. Tip: Bij de teammanager kun je toestemming geven en graag alleen kleding dragen van MHC of sponsoren van de club.

  • Teamfoto
  • Teamnaam
  • Insta pagina (optioneel)
  • Wie staat waar op de foto (optioneel)
  • Toelichting over het team (optioneel)


Social media (wedstrijdverslagen)

Geheel vrijblijvend maar wel heel leuk is om spelers te vragen om een wedstrijdverslag te maken. Dat kan elke week een andere speler doen. De verslagen kunnen worden gemaild naar [email protected] of direct op social media worden geplaatst met een foto. Social media adviseren wij, want dan kunnen ooms en tantes, opa’s en oma’s natuurlijk ook meteen lezen hoe het gegaan is. Let er wel op dat iedereen vooraf toestemming moet geven, voor het delen van persoonlijke gegevens en foto’s. Tag #mhcsint-oedenrode.nl of @mhcsint-oedenrode.nl, dan ziet ook de hockeyvereniging het.


Kanjers vd Week

Alle spelers in de jongste jeugd komen in aanmerking om bij thuiswedstrijd van dames 1 en heren 1 te zijn. Als kanjer mogen twee JJ-spelers op een wedstrijddag meedoen in wedstrijdtenue; de teambespreking, de warming up, line up, de begroeting van de tegenpartij, en de wedstrijd bekijken vanuit de dug-out. De manager ontvangt meer informatie voor aanmelding. Natuurlijk mag iedereen komen kijken, het is altijd heel druk langs de lijn bij de thuiswedstrijden. Dames 1 speelt altijd zondag om 12.45u en Heren 1 om 14.30u.


Kampioenschap en huldiging

Hockey is een teamsport en elk team wil winnen. MHC Sint-Oedenrode volgt de KNHB richtlijnen voor de kampioenenhuldiging. Eens per jaar kan je team officieel kampioen worden. Jouw team kampioen? Dat vieren we graag feestelijk. Op de club worden eens per jaar (de laatste zondag) de kampioenen gehuldigd. De teammanager kan hiervoor contact opnemen met de club. Op de dag van je kampioenschap kun je ook je kampioenschap met je team vieren in de kantine. Wil je iets in de kant? Dan kun je dat direct bij mooirooi aanleveren. Je hebt ook periode kampioenschappen, zoals herfstkampioenschap of winterkampioen. Als team mag je zelf bepalen of je deze kampioenschappen viert. Bij de jongste jeugd wordt geadviseerd om geen groots kampioenschap te vieren, de uitslagen en stand van jongste jeugd wordt ook niet gepubliceerd.


Afzeggingen

Hockey is een teamsport waarbij het als een vanzelfsprekendheid gezien wordt dat je aanwezig bent bij alle wedstrijden en trainingen. Kun je niet, overleg dit dan persoonlijk met de teammanager of coach.


Telefoongebruik

Hebben spelers een eigen mobiel? Spreek dan met elkaar af wanneer de telefoons gebruikt mogen worden. Ons advies: Doe telefoons in de tas vanaf de teambespreking tot de nabespreking (of na het ranja drinken).


Activiteiten - teambuilding

Bij de hockeyvereniging doen we nog veel meer dan alleen hockeyen. Hieronder lees je wat we per leeftijdsgroep doen. Voor de gezelligheid en voor teambuilding natuurlijk. Want door veel samen te doen word je beter en is het nog leuker. En natuurlijk kan je met je team ook nog leuke dingen organiseren, zoals een seizoenstart en afsluiting met bijvoorbeeld een barbecue, verjaardagen vieren, surprise, sommige teams gaan zelf op vakantie samen of naar een leuk uittoernooi.

Jongste Jeugd: Sinterklaas, Paasclinic. teams gaan op kamp

Jeugd: hockeyclinics, disco's

Senioren: Disco's (bijna maandelijks), ledentoernooien, vriendentoernooien


Techniek en tactiek: Veldpositie spelers
Heb jij al een favoriete plek op het veld? Bij jongste jeugd adviseren we dit om elke week te wisselen van positie. Dit is het beste om de basis van het hockeyen te leren en talenten van alle spelers te ontdekken. Verder weet een speler door te wisselen ook beter om zich in te leven in de andere posities. Als je wat langer speelt dan kan je meer op een plek spelen. Speel je in een elftal dan proberen coaches om spelers steeds meer op een vaste plek te laten spelen.


Taken voor ouders

Er is van alles te organiseren per wedstrijd. Hiervoor kan de teammanager taken toewijzen in de LISA app. Mogelijke taken zijn bardienst, veld uitzetten (bij jongste jeugd), hulpouder scheidsrechter of trainingen, fruit, rijden enzovoorts. De teammanager zal de ouders hierover informeren.


Sportiviteit en respect

Positieve feedback naar elkaar, de tegenstanders én respect voor de scheidsrechters. We waarderen het als er (liefst zoveel mogelijk) toeschouwers langs de lijn staan. Aanmoedigen mag, graag zelfs!! Maar we hebben hele enthousiaste coaches op het veld staan. Extra coaches langs de lijn zijn daarom niet nodig.


Gezonde leefstijl: Fruit en drinken

We willen gezond gedrag stimuleren en vragen daarom om fruit mee te nemen naar wedstrijden en eigen drinkflessen naar trainingen/wedstrijden. Er zijn geen gezamenlijke bidons. Speel je rond de middag, denk dan ook aan een broodtrommel.


UITWEDSTRIJDEN


Vertrektijden, rijden en vertrekplaats

De vertrektijd wordt automatisch door LISA bepaald en kan niet worden gewijzigd. Het kan dus zijn dat jullie een andere tijd afspreken. Dit wordt dan in de appgroep gedeeld. Spreek met het team af waar je vertrekt (ons advies de club-parkeerplaats). Tip: Zet de vertrektijd wekelijks in de titel van je appgroep "O14-1 10.30 vertrek".


Autostoel? (2021) Kinderen tot 1,35 meter zitten in een kinderstoel. En bij vervoer door een ander persoon dan de eigen ouder geldt dat in incidentele gevallen kinderen - op de achterbank - alleen de autogordel mogen gebruiken.


Douchen

Het beleid van de club is om te douchen bij uitwedstrijden, zoals het ook op scholen gebruikelijk is om te douchen. F-E jeugd doucht meestal alleen met water en voor D-jeugd voldoet het douchen met een washand. Op deze manier gaan kinderen weer fris in de auto. Bij thuiswedstrijden mag ook gedoucht worden op de club. Het is goed om dit als teamafspraak aan het begin te bespreken.


THUISWEDSTRIJDEN


Verzamelen

Bij thuiswedstrijd wordt 30 minuten voor aanvang in het clubhuis verzameld. Elftallen starten met een teambespreking in het kleedlokaal. Jongste jeugd teams treffen elkaar meestal direct op het veld.


Kantine, wedstrijdtafel en bar

De bardienst verzorgd vanuit de bar de wedstrijdtafel waarbij de gastteams en scheidsrechters worden ontvangen.


Scheidsrechters en begeleiders

Scheidsrechter zijn is belangrijk. Wij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een goede scheidsrechter. We vragen alle jeugdteams om bij thuiswedstrijden de rol als scheidsrechtersbegeleider op te pakken. Wij adviseren een aparte ouder aan te stellen, maar een coach kan dit ook eventueel zelf oppakken. Meer info: www.mhcsint-oedenrode.nl/arbitrage


Drinken na de wedstrijd

Om het teamgevoel te vergroten, sluiten we na een wedstrijd altijd gezamenlijk af. Thuiswedstrijden worden in de kantine afgesloten met gratis ranja naar de wedstrijd voor alle jeugdleden. Het is ook leuk als ouders zich in de kantine verzamelen en nog even samen een drankje drinken.


Veldindeling JJ

Voor de jongste jeugd is er een aangepaste veldindeling. Bekijk hiervoor de plattegrond bij het veld. Elke week kan een (wisselende) ouder het veld uitzetten.


Share by: