header foto header foto header foto header foto header foto
 

Meisjes B1 - MHC Best MB2: 1 - 3

Gespeeld op: 5-9-2020

MHC Sint-Oedenrode B1 -  MHC Best B2:

Vandaag de 1e competitiewedstrijd. Iedereen had er naar uitgekeken. De coaches en meiden waren er klaar voor, toeschouwers hadden zich via de app al aangemeld. De 3 punten moesten we in Rooi zien te houden. 

De wedstrijd was er een uit de boekjes: er was een team dat aanviel (Sint-Oedenrode) en een team dat counterde (Best). 

In het eerste kwart gingen we goed van start, creerden druk en kansen. Na 3 x alleen voor de keeper en 2 strafcorners die er niet in gingen gebeurde wat een ongeschreven wet in de sport is: als je zelf je kansen mist en jezelf niet beloond dan gaat de bal er aan de andere kant in. En jawel, de allereerste strafcorner van Best ging tegen de plank. De coaches hadden nog wat discussie met de scheidsrechter: had de bal nu wel/niet een boog gemaakt die boven de plank uitkwam? De scheidsrechters bleven bij hun besluit: 0-1 voor Best. In kwart 1 en 2 bleef het beeld onveranderd: Rooi viel aan, zette druk maar het aantal kansen nam wel af. Tegenstander Best kwam er in de counter snel en gevaarlijk uit. Warmte en vermoeidheid? Technisch was Best goed en ze speelden snel over, Rooi zette daar onverzettelijkheid en druk tegenover. In de counter stonden we als Rooi te ver als linies uit elkaar. De termen aanval, middenveld en verdediging werden dan te letterlijk genomen in plaats van met z'n allen druk te zetten en te verdedigen. 

Na 2 kwarten veranderden de coaches een paar dingen. De vrije erdedigster bleef iets achter de verdediging om de counter eruit te kunnen halen. De druk werd opgevoerd. In het derde kwart leek Rooi verschillende keren langszij te komen, de bal werd van de lijn gehaald en we kwamen we oog in oog met de keeper tot een schot dat werd gekeerd. Best wankelde en leek onder de druk te bezwijken. De Rooise druk was vooral gebaseerd op persoonlijke acties. Zodra een aanvaller de bal kreeg renden we naar voren en probeerden er soms zelfs doorheen te lopen. Wat deze keer al veel beter ging dan tijdens de oefenwedstrijden was dat we elkaar waarschuwden en riepen wanneer we vrij kwamen. Helaas was dit niet de dag van het overspelen. Doordat we oog hadden voor de bal hadden we wat minder oog voor de medespeelsters die vrij liepen. Dit zorgde voor veel loopacties, mooi en bijna effectief maar ook veel kracht kostend. Eindelijk leek de bal erin te gaan, een goede bal vanuit de kom ging via de linkerkant naar de aanval. Helaas stond de keepster van Best 3x een gelijkmaker in de weg. Teleurgesteld schakelden we te laat om, in de counter die volgde was de organisatie van de verdediging weg en verdedigde het middenveld niet mee. Met 3 verdedigsters tegen 6 aanvallers was er geen houden aan: 0-2.

In kwart 4 zetten we alles op alles. De bal kwam bij Jessie die een een-drietje maakte via de stick van de tegenstandster en haar eigen kin/keel. De bal nam ze mee met haar stick en scoorde een fraaie 1-2. Alles was weer mogelijk.....Zou het dan toch nog lukken?

Helaas, enkele minuten en aanvalsgolven verder kreeg Best weer een strafcorner. Deze ging er in 2e instantie in. 1-3. Met nog 4 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. 

In het gesprek na afloop tussen de scheidsrechters en coach van Best werd de wedstrijd nog even geannalyseerd. Veel aanvallen, misschien soms teveel waardoor de omschakeling wegviel en Best op snelheid en techniek er doorheen kwam. Rooi was beter maar speelde niet snel genoeg over om vandaag te winnen.

Volgende keer beter, samen gaan we ervoor. Alle vertrouwen dat we volgende week met 3 punten terug naar Rooi komen.

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode