header foto header foto header foto header foto header foto
 
Communicatie

Hoe is het met...? Jack Werners - bijna 80 en hockeyt nog steeds

Nieuws afbeelding 7-11-2021

Onze club is opgericht in 1961. Inmiddels 60 jaar geleden. Van Pipowagen naar een prachtig clubhuis met kunstgrasvelden. Wie heeft de club gemaakt tot wat het vandaag is? En wat zijn de hoogtepunten in al deze tijden? In deze rubriek vertellen oud leden ons alles en lees je hoe het met onze oud leden gaat. Geniet van dit mooie verhaal:

Mijn naam is Jack Werners.

Mij is gevraagd wat herinneringen op te schrijven over mijn hockey-carrière. Wat een geluksvogel ben ik, dat ik al 60 jaar nog steeds plezier in deze sport heb. 14 jaar geleden stopte helaas mijn hockeyteam in Rooi, Veteranen L. De L staat voor 50.

Via Liempde, Helmond, Den Bosch ben ik nog steeds actief bij Hc Helmond. Hoe lang nog? De hockeybond heeft aan het begin van dit hockeyseizoen de L-competitie afgeschaft en nu speel ik met mijn team in een 45+-competitie. Ik merk wel dat het leeftijdsverschil; erg groot wordt. Volgend jaar word ik 80.

Maar mijn mooiste herinneringen liggen toch wel in Rooi, bij MHC.

Wat we niet allemaal meegemaakt hebben om van onze vereniging een echte hockeyvereniging te maken. In de beginjaren mochten we alleen hockeyen tegen een team van internaten hier in de buurt. Geen hockeyveld, trainen op een bijveld van o.a. Rhode. Pas na een paar jaar mochten we van de bond onder de naam van Hopbel meedoen met de competitie. Dat we goed geoefend hadden bleek wel uit het doelsaldo 126 voor 12 tegen.

Toch was het wel behelpen in die begin jaren.

Geen paviljoen, geen kleedruimte, De materialen werden opgeslagen in een afgekeurde bouwwagen, een Pipowagen. We speelden toen tegenover de ingang van camping de Kienehoef en met goed vinden -van de eigenaren mochten we van hun wasruimte gebruik maken .Dagelijks reed ik met mijn motor langs het veld om te kijken of de mollen niet weer gebruik hadden genaakt van het veld. Een keer moesten we zelfs van een bondsscheidsrechter thuis een grasmachine gaan halen, omdat anders de wedstrijd werd afgekeurd. In de beginjaren van het hockey waren lange haren taboe. Een broer van mij speelde met een muts op. En na de wedstrijd dwarrelden zijn blonde haren naar beneden. Lange haren, zelfs bij ons toenmalige club-café , Jan Bosch, werden we uit de zaak gezet vanwege die haren.

Met de bouw van sporthal de Streepen kon er nu ook gezaalhockeyd worden in Rooi, de enige accommodatie in de verre omgeving. Het toenmalige bestuur zag dat niet zitten.Op persoonlijke titel huurden wij de sporthal. De ene week kwam Huac (Helmond) spelen in de andere Mep. Met de pet werd rondgegaan om de huur te kunnen betalen. De zaalhockeycompetitie werd in één weekend afgehandeld in de Philipsjubileum in Eindhoven.

Mooie herinneringen heb ik ook aan de toernooien:

Het Paastoernooi waarbij ook voor de meegekomen jeugd een pracht programma werd aangeboden Een paar teamleden kochten voor dit toernooi een grote oranje tent. Het was een groot feest voor jong en oud. Soms leek het wel een camping met de meegebrachte tenten.

Het Pinkstertoernooi werd een waar internationaal hockeyfestijn.

Terugdenkend heb ik 2 periodes de voorzittershamer gehanteerd. Vele jaren ben ik bestuurslid geweest.

Als ik naar de hockeyvelden loop via het Riek van Bakellaantje, het paviljoen en de kunstgrasvelden zie, dan denk ik: Wat hebben samen iets moois opgezet.

Wie zullen we volgende keer aan het woord laten?

volgende keer: Elly vd Eshof

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode