header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen MHC Sint-Oedenrode

21-8-2020

Mijn naam is Elske Engel – Muller en ik ben vanaf 1 mei 2020 de vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen MHC Sint-Oedenrode. Ik ben al vanaf mijn 7de betrokken bij de vereniging Vanaf mijn 7e – 21e heb ik bij MHC gehockeyd en ik ben weer gaan hockeyen toen er een maandagavond competitie was. Inmiddels speel ik bij de donderdag avond competitie Ook onze 2 kinderen zijn lid van MHC Sint-Oedenrode en hockeyen met veel plezier. Vanwege mijn achtergrond en betrokkenheid bij de vereniging heeft het bestuur mij gevraagd om deze rol op mij te nemen. Daarnaast wil ik graag bijdragen aan een veilig sportklimaat. De cursus voor Vertrouwenscontactpersoon ga ik volgen.

Vanaf 2020 is er een meldplicht voor bestuurders en begeleiders wanneer er een vermoeden van seksuele intimidatie of misbruik is. De VCP-er heeft geen meldplicht en gaat altijd vertrouwelijk met de informatie om, die zij krijgt. Als VCP-er ben ik onafhankelijk en zal ik het bestuur stimuleren het incident op te lossen en steeds te werken aan een veilig sportklimaat.

Rol Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Elk lid, ouder van een spelend lid, vrijwilliger of bestuurslid van onze vereniging die vragen heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag kan contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon (VCP). Een VCP is in deze situaties het aanspreekpunt binnen MHC Sint-Oedenrode en biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp binnen de vereniging en/of het tucht- en strafrecht.

De VCP is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen.

Daarnaast adviseert en stimuleert zij de vereniging om preventieve maatregelen te nemen ter voorkoming van grensoverschrijdend gedrag.

Onder ‘ongewenst gedrag’ valt onder andere:

Agressie en geweld

Seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten

Pesten en negeren

Discriminatie

Elke andere vorm van gedrag dat indruist tegen de geldende normen en waarden en/of de gedragsregels zoals deze gelden binnen MHC Sint-Oedenrode.

Wanneer iemand contact zoekt met een VCP, zorgt deze voor alle betrokkenen voor een

veilige omgeving. De VCP gaat altijd vertrouwelijk om met de ontvangen informatie. ​

De VCP van MHC Sint-Oedenrode is per mail te bereiken voor het maken van een afspraak: [email protected]

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode