header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Hoe is het met ... Bart Takkenberg & Kevin Vernooy? Generatie '88-'97 (nu 43 jaar)

Nieuws afbeelding 11-1-2022

Onze club is opgericht in 1961. Van Pipowagen naar een prachtig clubhuis met kunstgrasvelden. Wie heeft de club gemaakt tot wat het vandaag is? En wat zijn de hoogtepunten in al deze tijden? In deze rubriek vertellen oud leden ons alles en lees je hoe het met onze oud leden gaat. Geniet van dit mooie verhaal:

Wat is jullie naam ?

Bart Takkenberg & Kevin Vernooy 

Waar kennen we jullie van?

Kevin en ik hebben elkaar leren kennen toen wij beide in de D-jeugd gingen spelen. Dat is ergens rond 1988 geweest denk ik. Mijn vader heeft ons in de jeugd altijd gecoacht. We hebben tot en met heren 1 (1996 voor Kevin en 1997 voor mij) altijd samen gehockeyd. We waren met name ook vrienden buiten het hockeyveld, terwijl we niet bij elkaar op school zaten. Ik zat op de Kienehoefschool en Kevin op de Openbare school. Later ging Kevin naar Beekvliet en ik naar Het Zwijsencollege.

Hoelang zijn jullie lid geweest?

We hebben allebei onze jeugd op MHC Sint-Oedenrode doorgebracht. Toen we zijn gaan studeren hebben we afscheid moeten nemen van de club. Kevin ging geneeskunde studeren in Maastricht en ik eerst in Leuven en later in Amsterdam. Dus in totaal hebben we 10 jaar rondgelopen op de club.

Wat is de leukste herinnering of anekdote bij de club? Wat willen jullie graag aan iedereen van de club vertellen?

Mijn eerste herinnering begint bij de opening van het allereerste kunstgrasveld 1985 (veld 1). Ik was net in Sint-Oedenrode komen wonen, maar vond al snel mijn draai bij MHC Sint-Oedenrode. We waren toen een redelijk grote club en…… we hadden kunstgras!! Dat was in de omgeving nog lang anders. Kevin en ik hebben niet echt één anekdote. Wat we vooral herinneren is dat we een enorm hecht team hadden. Dat kwam omdat de moeder van een van ons teamgenootje overleed toen wij in de B-jeugd speelden. Dat heeft veel indruk op ons gemaakt en zorgde ervoor dat we een bijzondere band hadden. Individueel waren we technisch niet de allerbeste hockeyers, maar als team waren we erg sterk. Iedereen was bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. 

De wedstrijden die er vooral om deden waren de wedstrijden tegen Best en tegen Geel-Zwart (Veghel). Vooral tegen die laatste club ging het er soms wat ruig aan toe. Ik heb in ieder geval mijn voortand verloren tijdens een zaalhockeywedstrijd door de hockeybal van mijn klasgenoot uit de goal te koppen. Het waren tijden dat het dragen van een bitje nog niet verplicht was.

Ook de toernooien waren legendarisch. Ons eerste tweedaagse toernooi hebben we destijds in Doorn gehad. We kunnen daar natuurlijk niet veel over uitweiden, maar het heeft Kevin en mij wel gemotiveerd om zelf een tweedaags A-toernooi te organiseren. Samen met o.a. Bram Stakenburg en Brigitte Hoppenbrouwers hebben we toen het Megahockey Dance Experience bedacht. Het toernooi was direct een succes. Uit heel de omgeving stond het toernooi bekend als eentje die je niet mocht missen. Ik geloof dat het toernooi nog jaren georganiseerd is.

Hoe gaat het nu en waar kunnen we jullie nu vinden?

Ik ben getrouwd, heb 3 jongens (14, 12 en 10 jaar) en woon in Ouderkerk aan de Amstel. Mijn kinderen hockeyen allemaal bij HIC in Amstelveen. Ik ben Maag- Darm- Leverarts geworden en werk in het Amsterdam UMC. Kevin woont in Valkenburg, is getrouwd en heeft 2 dochters (13 en 11 jaar). Zij hockeyen allebei bij Cadier en Keer. Hij is cardioloog en werkt in het Maastricht UMC+. Hoewel de afstand groot is, zien en spreken we elkaar nog op regelmatige basis.

 

Teamfoto jongens B1 rond 1992


Jongens B1 1992. Staand v.l.n.r.Erwin, Gidi Bullens, Mathieu Kastelijn, Kevin Vernooy, Eric Lafleur, Hans Dijkers, Bram Stakenburg, Daan Ooms. Gehurkt v.l.n.r. Ramon van der Schoot, Joost Tiemstra, Jozef Kramer, Bart Takkenberg, Eelco Vugs, Joris Maas

 

Foto Bart met familie oktober 2021

 


 

Foto Kevin met familie 


Foto met Bart, Kevin en Bas