header foto header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie

Hockeyballen en beheer materiaal: 120 ballen zijn zoek!

Nieuws afbeelding 17-11-2021 Wij willen jullie aandacht allemaal vragen voor het beheer van de materialen van de club. Afgelopen week zijn 120 ballen zoek geraakt, waardoor alle jongste jeugd teams (70 leden) niet optimaal kunnen trainen. Heb jij ballen van de club? Geef ze dan komende week alsjeblieft terug aan je coach of trainer, ook oudere ballen die in je hockeytas of keeperstas zijn beland: Ballen van de hockeyclub hebben we graag weer allemaal terug.

Ballen raken zoek
In het verleden zijn er meerdere uitgiftes geweest, ook aan keepers en trainers. In sommige gevallen zijn de ballen niet ingenomen. Tegenwoordig liggen alle ballen op de club in een kluisje of in een coachtas. We willen daarom iedereen oproepen om de ballen terug te bezorgen bij de club: je coach of trainer.

Ook van Dames 4 zijn afgelopen week de tas mét ballen uit de kluis gehaald en niet terug gedaan.

Container met ballen kapot
De 120 zoekgeraakte ballen zaten in een afgesloten grote grijze container, maar de container is helaas kapot gegaan (door onbekende oorzaak, want dit is niet gemeld). Wij willen iedereen er op attent maken dat als er dingen mis gaan het belangrijk is om dit te melden en op te lossen.

Tips voor alle leden
We willen graag benadrukken dat het in het clubbelang is als iedereen meer extra aandacht schenkt aan het beheer van materialen, want op een aantal vlakken gaat het nog niet optimaal. We zien dat er toch niet zorgvuldig genoeg omgegaan wordt met het materiaal van de club. 
 • Hesjes hang je uit als ze nat zijn.
 • Proefsticks hang je terug aan het rek.
 • Trainingsmaterialen leg je netjes terug in het stick-rek. 
 • Ballen bewaar je op een afgesloten plek en houdt je compleet:
 1. Tel voor en na elke wedstrijd én training de ballen. Mis je er één? Loop dan een rondje om het veld en vraag omstanders of zij de bal hebben.
 2. Markeer de ballen. Zet er met een dikke zwarte stift MHC op. Dit is nu niet gedaan door de club, dus vragen we alle beheerders om dit zelf te doen.
 3. Als ballen kapot gaan of kwijt raken dan kun je bij de materiaalbeheerder nieuwe ballen vragen.
Ballen zijn kostbaar
Zonder ballen kunnen we niet spelen. Heb je ballen of in je tas thuis liggen? Geef ze dan terug aan je trainer of coach.

Organisatie / clubbeleid
Het clubbeleid is dat er aan het begin van het seizoen materialen uitgereikt worden aan coaches en trainers. Deze materialen blijven in het beheer en worden zorgvuldig bewaard. Het meeste bewaren we op een afgesloten plek, omdat de ervaring leert dat je het anders kwijt raakt. Er zijn vrijwilligers die zorgdragen voor de uitgifte en inname. Ook zijn wel er inkopers en een beheerder voor de keepersspullen, maar we missen dus nog een beheerder.

Vacature materiaalbeheer bij trainingen en wedstrijden
Tijdens het seizoen is het belangrijk dat iemand de materialen in de gaten houdt. Als er wat zoek raakt om te kijken waar het is en zorgen dat iedereen goed omgaat met materiaal en dat het op de juiste plek terug gezet wordt: trainingsmaterialen, kegels en wedstrijdgoals voor de jongste jeugd. Voel jij deze verantwoordelijk en heb jij interesse om dit beheer mee op je te nemen? Afstemmen met de accommodatie commissie, trainingscommissie en TC? Dan zouden we graag je aanmelding ontvangen. 

Het clubmateriaal (technische commissie)
 • Keeperstas: hierin zitten keepersbenodigdheden. Contactpersoon is Margret
  In dit document staat alles mbt de inhoud van de keeperstassen
 • Hockeyballen, incl ballentas voor trainers: In de tas zitten 40 ballen. Elke tas wordt door twee trainers gebruikt/ beheert. Zij zien erop toe dat de ballentas compleet blijft en bij kapotte ballen of zoekgeraakte ballen de ballen aangevuld worden.
 • Hesjes liggen in het trainingsrek. De schoonmaak van de hesjes op de club wordt gedaan door de professionele barbediening op zaterdag.
 • Sticks proefleden
 • Scheidsrechters jassen
 • Coachjassen
 • Coachtas: Elk team ontvangt dit: hierin zitten 10 ballen, pionnen, cool spray en een schrijfbord
 • Trainingsmaterialen, zoals hoepels, pionnen etc.
 • EHBO: Cool packs en koffer hangt bij de verlichting/ naast t trainingsrek (dit wordt bijgehouden door Jindie de Koning).
Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode