header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Vrijwilligers: Wij kunnen je hulp goed gebruiken. Doe je mee?

Nieuws afbeelding 7-1-2022
Er wordt veel gedaan in de club, bijna alles door vrijwilligers. Ook in de winter gaat de cluborganisatie door. Wil jij ook wat bijdragen aan de club? We kunnen meer hulp goed gebruiken. Aanmelden kan bij de teammanager of bij [email protected].


De cluborganisatie, hoe ziet deze eruit?


Teamfuncties

Elke week staan zij paraat, de coach, manager, trainer, assistent coach en hulpouder scheidsrechter. Samen zorgen zij ervoor dat voor de wedstrijden goed verlopen en dat het team een leuk seizoen meemaakt met alles dat de club organiseert.


Clubfuncties

Hiervoor hebben wij een vrijwilligersposter in het clubhuis hangen. Zo weet je wat er allemaal gedaan wordt bij de club. 


>>> Kijk op de website voor alle functies en de vacatures.


Vrijwilligersposter:

Alle clubfuncties zijn in beeld gebracht op deze twee overzichtelijke posters. 
Poster 1: bestuur, sponsoring, accommodatie, activiteiten

Poster 2: technisch: teams. materialen, keepers


Clubtaken

Zoals scheidsrechters, bardienst, materiaalbeheer zoals EHBO, en trainingsmateriaal. Ook wordt er regelmatig ouderhulp gevraagd bij jeugdactiviteiten.


Periodieke taken

Om alles bij te houden hebben we ook periodieke taken. Een oproep hiervoor wordt gedaan via de website en social media.

 • Periodiek onderhoud accommodatie
  (3x per jaar: nov/dec, feb/mrt en jun/jul)
 • Periodieke schoonmaak clubhuis, kantine, training- en overige materialen
  (2x per jaar: feb/mrt en aug/sept)

Bardienst (nieuw voor ouders)

 

Vanaf het voorjaar vragen we ouders om onze bar-supervisors te helpen bij de drukke momenten. De drukke momenten zitten net voor en na elke wedstrijd. Uitteams worden dan aan de bar ontvangen en de scheidsrechters melden zich. Ook wordt er vlak na een wedstrijd en in de rust ineens veel drinken besteld. Samen met de supervisor kun je zo de club netjes houden. Op de rustige momenten is het fijn als we de kleedlokalen nakijken, prullenbakken verschonen, voorraad aanvullen, glazen ophalen en de toiletten netjes houden.

 • één ouder per tijdvak samen met de supervisor
  2 uur per dienst; tijdsvakken circa 8-10u / 10-12u / 12-14u
  (afhankelijk van programma)

Wedstrijdtafel: In seizoen 2019 (voor corona) was er een aparte wedstrijdtafel, het ontvangst van uitteams wordt voortaan achter de bar gedaan.


Taakverdeling; iedereen betrokken


Inzet ouders

Om jeugd op een leuke manier te laten hockeyen zijn er vele ouders die teamfuncties vervullen. Daarnaast streeft de club ernaar om alle ouders te betrekken bij de club door ouders mee te laten helpen met clubtaken. Zoals periodieke onderhoudstaken en bardienst. Als we allemaal 1 à 2 keer per kalenderjaar helpen is alles helemaal goed geregeld. Help je mee? Meld je aan bij je teammanager of [email protected] 


Inzet jeugdleden (vanaf C-jeugd)

Vanaf de C-jeugd betrekt de club ook de jeugdleden zelf bij vrijwilligerstaken. Jeugdleden gaan eerst leren fluiten bij de jongste jeugd, waarna tweedejaars C-jeugd het scheidsrechterdiploma gaat halen. Vanaf dat moment mogen zij elftallen fluiten. Jeugdleden worden ook gevraagd om te helpen als jeugdtrainer en op zaterdag als barhulp (vanaf 16 jaar).


Inzet seniorenleden 

Alle seniorenleden vervullen vrijwilligerstaken in de club. Zij draaien een aantal bardiensten op zondag en fluiten wedstrijden op zondag en/of zaterdag. Daarnaast zijn er natuurlijk seniorenleden die clubfuncties uitoefenen.


Voor meer informatie over vrijwilligers kun je terecht bij Jodi Aben-Foolen.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws