header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bar

PET Flessen inzamelen - goed voor clubkas

Nieuws afbeelding 22-10-2021

Bij sportverenigingen worden jaarlijks veel plastic flesjes met water of frisdank verkocht. Binnenkort kunnen clubs geld verdienen door deze PET flessen in te zamelen. Vanaf 1 juli 2021 zit er namelijk 15 cent statiegeld op plastic flesjes. Niet-commerciƫle sportverenigingen mogen het statiegeld houden en aan de club besteden of aan een goed doel schenken.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil het aantal plastic flesjes dat als zwerfafval in het milieu belandt, drastisch verminderen.  Naast de bestaande statiegeldregeling voor grote PET flessen (25 cent per fles), geldt vanaf 1 juli 2021 een heffing van 15 cent voor kleine PET flessen. Sportverenigingen kunnen zich aanmelden als vrijwillig innamepunt. Dat houdt in dat leden en bezoekers hun flesje kunnen doneren aan de club en dat de vereniging het statiegeld niet terug hoeft te geven. 

Voor het inzamelen van de flessen kunnen sportverenigingen van meer dan 200 leden kosteloos een minicontainer en een communicatiepakket bestellen bij Statiegeld Nederland. 

Statiegeld Nederland heeft een artikel gepubliceerd met meer informatie voor sportverenigingen. 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Verse tosti's - Start project 'Gezond'

Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode