header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur MHC

Corona-update woensdag 22 april

Nieuws afbeelding 19-3-2020
Update 22 april 2020

Yes...eindelijk hoorden we gisteren weer wat goed nieuws. Met ingang van 28 april mogen we de trainingsactiviteiten voor de jeugd weer oppakken. Fijn voor deze doelgroep, jammer voor de senioren die nog (wat) langer moeten wachten. Ook werd duidelijk dat de alle competities 2019/2020 beëindigd zijn, ook de competitie voor de jeugd.

Hoe nu verder?
De KNHB schrijft op haar website dat de jeugd tot 12 jaar (jongste jeugd en D-jeugd) weer mag trainen en onderlinge duels mag spelen. De A-B-C junioren (leeftijd 12-18 jaar) kan de training weer hervatten met inachtneming van de 1,5 meter. De afgelopen periode heeft de KNHB aan protocollen gewerkt waarmee hockeyen op de verenigingen, aansluitend op de maatregelen en de fasering van de overheid, voor specifieke groepen weer rustig opgebouwd kan worden.


Hockeyformats van KNHB
Daarnaast ontwikkelt de KNHB diverse basisformats waarmee verschillende doelgroepen – binnen de ruimte die het protocol en de overheidsfasering biedt – weer aan de slag kunnen. Deze hockeyformats deelt de KNHB vanzelfsprekend zo snel mogelijk met de verenigingen maar kunnen pas verspreid worden na goedkeuring van het algemeen geldende sportprotocol en de goedkeuring van het hockeyprotocol in het bijzonder. Hierover informeren we de verenigingen zodra dit zover is. Zo wil de KNHB er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hockeyers en verenigingen alsnog een mooie periode vol hockey beleven en daarbij in beperkte mate ook weer van het verenigingsleven kunnen gaan genieten.

Opstarten trainingen
Natuurlijk moeten wij als club ook het een en ander in werking gaan zetten. Op korte termijn gaan TC en bestuur met elkaar in overleg hoe wij als club invulling kunnen geven aan de protocollen. Daarnaast zullen we de trainers moeten instrueren. Een en ander heeft even tijd nodig. We streven er naar om de trainingen zo snel mogelijk weer op te starten. De startdatum zullen we zo snel mogelijk met jullie te delen.Update 31 maart 2020

MHC Sint-Oedenrode volgt de coronamaatregelen van de KNHB. De KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Op basis van de gecommuniceerde richtlijnen van dinsdag 31 maart van de overheid en het RIVM heeft de KNHB daarom helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen.

Wat betekent dit concreet voor de hockeyclub:

  • Eerder aangekondigde maatregelen, inclusief sluiting van ons sportcomplex, zijn verlengd tot 28 april;
  • De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden of een andere alternatieve (competitie)format voor kortere periodes op te zetten. De club heeft hierover al contact gehad met onder andere Hockeywerkt.

 

Update 19 maart 2020

Het mooie weer van de afgelopen dagen nodigde uit om buiten te zijn. Dat hebben wij ook gemerkt op de hockeyclub, veel jeugdleden pakten hun stick en fietsten naar de hockeyclub om daar een balletje te slaan. Tot nu toe hebben wij toegestaan dat de jeugd gebruik kon maken van de velden, maar de afgelopen dagen was het echt veel te druk op de hockeyvelden. Daarom hebben wij besloten om per vandaag, donderdag 19 maart, de poort op slot te maken. Deze sluiting geldt tot en met tenminste maandag 6 april. Het is dus niet meer toegestaan om op de hockeyvelden aanwezig te zijn. Wij vragen ouders en onze (jeugd)leden om deze sluiting te respecteren.

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode