header foto header foto header foto header foto header foto
 
Communicatie

MHC Sint-Oedenrode bouwt aan een gastvrije en duurzame thuisbasis

14-5-2018

De afgelopen weken is er door diverse vrijwilligers veel werk verzet in, op en rondom het clubhuis van MHC Sint-Oedenrode. Tijdens de januaristorm werd de dakbedekking voor een groot deel weggevaagd. Het dak was dus dringend aan vernieuwing toe. Op zaterdag 26 april werd het dak volledig gestript en in de week van 30 april dankzij de geweldige support van Bouwbedrijf van Stiphout weer helemaal opnieuw aangelegd. Ieder nadeel heeft zijn voordeel blijkt maar weer. Want na aanleg van het nieuwe dak kon meteen een start worden gemaakt met het plaatsen van 102 zonnepanelen. Hierdoor is de hockeyclub bijna energie neutraal en duurzaam, voor tenminste de komende 20 jaar. De zonnepanelen zijn mede mogelijk gemaakt door PVO International en een extra subsidie van onze hoofdsponsor Rabobank Hart van De Meierij.

Deze werkzaamheden maken allemaal onderdeel uit van de metamorfose van het clubhuis. In de zomerstop van vorig jaar werd eerst het terras vernieuwd. MBI De Steenmeesters, Betonfabriek van de Meulengraaf en Fred van de Laar Grond,- Weg- en Waterbouw zorgden voor materiaal en materieel. Daarna voorzag Marcel Latijnhouwers Tegelwerken de vloer van het clubhuis van nieuwe tegels. In de winterstop werd een start gemaakt met het aankleden van het clubhuis. KiesZon zorgde voor een mooie houten achterwand met daarin een gezellige open haard verwerkt. Gebr. Harks Schilderwerken heeft afgelopen weekend de muren en de balken aan het plafond voorzien van een frisse verflaag.

Binnenkort kunnen alle leden van MHC na de wedstrijden uitrusten op nieuw meubilair. Zowel binnen als buiten komen er nieuwe banken en tafels. Deze zijn zaterdag 12 mei door vrijwilligers van Heren 3 en Veteranen A in elkaar geschroefd onder leiding van de Rooise creatieve meubelmaker Jos Krijnen. Marcel Zwaard Meubel -en Interieurbouw stelde hiervoor kosteloos zijn werkplaats, apparatuur en manuren beschikbaar. Kers op de taart wordt de nog te bouwen veranda. Deze wordt de komende zomervakantie gerealiseerd met support van Bouwbedrijf van Stiphout. Het materiaal voor deze veranda wordt beschikbaar gesteld door A. van Liempd, Gebruikte Bouwmaterialen. De muren aan de buitenzijde krijgen een jasje in de vorm van gepotdekselde planken.

Een dikke pluim voor de accommodatie-commissie onder leiding van Bert van ’t Hoff. Deze commissie bestaat naast Bert uit René Touw, Theo van der Loo en Theo van der Loo (nee het is geen foutje, het zijn echt twee Theo’s met dezelfde voor- én achternaam). Deze mensen verzetten wekelijks heel veel werk om onze club gastvrij, duurzaam en een fijne thuisbasis te maken voor alle leden van MHC Sint-Oedenrode.