header foto header foto header foto header foto header foto
 
Technische Commissie

JD1 voor de 4e keer in successie kampioen!

29-2-2016

Sint-Oedenrode -Afgelopen zaterdag is een prestatie van formaat geleverd door de jongens D1 van onze eigen Rooise Hockeyclub. Voor de vierde keer op rij (Zaal, lentecompetitie, najaar competitie en wederom in de zaal), zijn deze jongens kampioen geworden met overtuigende cijfers.

Ooit begonnen in de derde klasse zijn ze inmiddels doorgegroeid naar de Subtop klasse van de KNHB. Dat betekent dus steeds sterkere tegenstanders en steeds moeilijkere spelsituatie. Tegenstand uit veel grotere plaatsen als Maastricht, Den Bosch, Helmond en Eindhoven. Na een moeizame start met een strijdvolle 2-2 in en tegen Helmond schoten de Rooise dieseltjes uit de startblokken en werd het "grote" Oranje Zwart met maar liefst 1-5 verslagen. Tijdens het kerstreces stond het Rooise team met 6 punten los op nummer twee Helmond en leek er geen vuiltje meer aan de lucht om een vroeg kampioenschap binnen te slepen. Na een lang kerstverlof was het ritme duidelijk uit de Rooise jongens verdwenen. Op 21 februari ondervonden zij voor het eerst sinds lange tijd wat verliezen was. Nipt werd met 2-3 in eigen huis verloren van de inmiddels gedoodverfde nummer twee Helmond. Op dezelfde dag herstelden zij zich echter heel sterk door met maar liefst 12-4, de jongens uit Maastricht terug naar het verre zuiden te sturen. Rooi had nog alles in eigen hand en met twee thuiswedstijden voor de boeg steeg het vertrouwen. Maar wat was het afgelopen zaterdag spannend in de kolkende, volgepakte Sporthal de Streepen. Zeker nadat Rooi een tweede verlies moest incasseren tegen Oranje-Zwart. Ook deze wedstrijd werd nipt verloren met 2-3. Gelukkig kwam al heel snel het verlossende antwoord uit Den Bosch alwaar de directe belager Helmond eveneens had verloren. De kurken konden van de (kinder) Champagne en het vierde, zwaar bevochten, kampioenschap was een feit! Dat een overwinning echt zoet smaakt bewees de overheerlijke taart welke belangeloos ter beschikking was gesteld door de echte Rooise bakker Alexander Bekkers!

Op de foto de JD1 van Sint Oedenrode: Cas van Schaaijk, Daan Voets, Maxime van Lieshout, Auke van Wijk, Bram van den Eshof, Nick Ploegmakers (C), Noah Claessen, Tijn van den Tillaart, Yvar Meeuwissen, Thijmen van Hedel, Lex Bekkers, Max Hendriks en Keeper Hidde van Wijk. Coaches Joost Meeuwissen en Jack van Lieshout. Trainer; Maarten van Bakel

Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode