header foto header foto header foto header foto header foto
 

Trainers


Trainer worden 

 

Ieder jaar heeft onze club weer nieuwe trainers nodig. Het liefst leiden we trainers op uit onze eigen club. Op deze manier creĆ«ren we betrokkenheid en kan kennis makkelijk(er) overgedragen worden. 

 

Moet je goed kunnen hockeyen om trainer te worden? 

Dat is een groot misverstand. Bij de jongste jeugd gaat het voornamelijk om het plezier. Iedere jeugdspeler bezit een aantal hockeybasisvaardigheden. Deze zijn over het algemeen voldoende om de jongste jeugd te kunnen trainen. 

 

Vanaf welke leeftijd training geven? 

Vanaf eerste/tweede klas middelbare school is de richtlijn op onze club. 

 

Begeleiding 

Onze club heeft een samenwerkingsverband met HockeyWerkt. Tijdens de trainingen van de Jongste Jeugd loopt er altijd een begeleider rond, die aanwijzingen geeft. De begeleider geeft zelf geen training zodat deze zich kan focussen op de begeleiding van de trainers. 

 

Maatschappelijke stage (Mas)

Het is mogelijk om het trainerschap in een maatschappelijke stage uit te voeren. Dit heet een zogenaamde lintstage: een stage van meerdere, niet aaneen- gesloten dagdelen binnen een afgebakende periode. 

 

Vergoeding 

Als je training gaat geven, krijg je een vergoeding. Het bedrag wordt halfjaarlijks uitbetaald. Op deze pagina vind je een overzicht van de vergoeding.

 

Waarom training geven trainen? 

Hiervoor zijn meerdere redenen te bedenken. Door training te geven, krijg je verantwoordelijkheidsgevoel. Je geeft zelf het goede voorbeeld. Op tijd aanwezig zijn, trainingen voorbereiden en voor een groep zorgen. Ook leer je instructie te geven en voor een groep te praten. Daarnaast is het natuurlijk vooral leuk om anderen te leren hockeyen. 

 

Wil je meer informatie of wil je jezelf aanmelden als trainer? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel met Saskia (trainingscoƶrdinator) 06-51404083.